Vacature lid Raad van Toezicht

zondag 30 juni 2019

Logo

Vanwege tussentijds vertrek is er binnen de Raad van Toezicht een vacature ontstaan voor een

lid Raad van Toezicht

met specifieke financiële kennis en ervaring in de onderwijssector.

We zoeken een goed toezichthouder (met ervaring) of iemand, die aantoonbaar bereid is een goed toezichthouder te willen worden. De kandidaat moet bereid zijn tijd te steken in zijn/haar (verdere) ontwikkeling als toezichthouder en affiniteit hebben met het (primair) openbaar onderwijs en het werkgebied van Arcade.

De Raad van Toezicht

• houdt integraal toezicht op het bestuur van de organisatie en bewaakt de legitimiteit hiervan;
  • toetst of het College van Bestuur bij zijn beleidsvorming en de uitvoering van zijn bestuurstaken oog houdt op het belang van de organisatie in relatie tot de maatschappelijke functie van de stichting;
  • keurt de financiële begroting, alsmede de jaarrekening en het meerjaren strategisch beleidsplan goed;
  • laat zich informeren door het College van Bestuur en door de overige statutaire organen van de stichting;
  • bestaat uit 5 personen.

Voor deze vacature geldt geen bindende voordracht van de GMR; de selectiecommissie zal echter bestaan uit leden van de Raad van Toezicht en een lid van de GMR.

De (uitgebreide) profielschets vindt u hier >>

Informatie/sollicitatie:

De gesprekken met geselecteerde kandidaten zullen in beginsel plaatsvinden in week 38 op het kantoor van Arcade in Hardenberg.

Voor nadere informatie over de Raad van Toezicht en de vacature kunt u contact opnemen met Gerjanne Hilgen, voorzitter van de Raad van Toezicht, telefoonnummer 06-15105012.

Bent u geïnteresseerd, dan verzoeken wij u voor 28 augustus 2019 uw motivering en cv te richten aan de voorzitter Raad van Toezicht onderwijsstichting Arcade, uitsluitend per e-mail: RvT@onderwijsstichtingarcade.nl o.v.v sollicitatie RvT.