Scholengroepen Arcade schitteren tijdens First Lego League

dinsdag 17 december 2019

Zaterdag 14 december werd in De Nieuwe Veste de regionale First Lego League gehouden. De First Lego League is een wedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar die de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie in de maatschappij onderzoekt. De kinderen worden uitgedaagd om te denken als echte wetenschappers en technici. Ze moeten onder andere onderzoeken, bouwen samenwerken, programmeren en presenteren.

De scholengroepen Dalen (BWB, Stidalschool en Markeschool) en Coevorden (Parkschool, Wilhelminaschool en De Buitenvree) van Onderwijsstichting Arcade namen hieraan deel. Hetzelfde gold voor de Breinstein-groep.
Het thema voor dit jaar was City Shaper, de kinderen werden uitgedaagd om na te denken over diverse problemen die steden hebben op het gebied van transport, milieu en wonen.
De kinderen hebben een robot gebouwd en diverse missies opgebouwd op een wedstrijdtafel. Met deze robot probeerden de kinderen de missies te voltooien door de robot te programmeren. Alles bij elkaar een flinke uitdaging!
Naast het voltooien van de missies met de robot waarvoor er punten konden worden verdiend werden de kinderen beoordeeld door diverse jury’s op onderzoek, samenwerken, programmeren en presenteren.
Het resultaat mocht er zijn. De beide scholengroepen hebben uiteindelijk drie prijzen in de wacht weten te slepen. Een prijs van de technische jury voor de robot een prijs voor de tafelpresentatie en een prijs voor het meest innovatiefste idee over microgroenten. Voor de kinderen was dit evenement een enorme uitdaging die ze goed hebben weten neer te zetten. Een geweldig, leerzaam evenement. De kinderen hebben een heel mooie dag gehad.

Meer foto's via Bert Zefat

 

 

Christa Benjamins
Bij Arcade gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.
© Onderwijsstichting Arcade